Haartransplantatie in Amsterdam?

Haartransplantatie in Amsterdam?

Amsterdam – Bestaat er iets dat werkt tegen beginnende kaalheid en dunner wordend haar? Iets waardoor je weer door het leven gaat met je ‘oude’ haardos? Ja, dat bestaat. Het heet de ‘direct implant’ methode, de nieuwste behandeling op gebied van haartransplantaties.

Oud-voetballer Ronald de Boer is wellicht het meest bekende voorbeeld van een succesvolle haartransplantatie. Uitgevoerd bij het Medisch Laser Centrum in Amsterdam. Hier transplanteren de experts gemiddeld 3000 haren in vijf uur. Genoeg om af te zijn van beginnende kaalheid of dunner wordend haar. 

Met je eigen haar
Dat doen ze op een speciale manier: met eigen donorharen. Je haren aan de achterkant van je hoofd vallen nooit uit bij beginnende kaalheid. In dit gebied zitten je donorharen. Bij de direct implant methode die het Medisch Laser Centrum toepast, wordt elk individueel haartje, of beter gezegd de haarwortel, afzonderlijk uit het donorgebied genomen en vrijwel direct getransplanteerd naar het kalende gebied. De haren worden nauwelijks beschadigd en hebben daardoor een overlevingskans van 90 procent.

Betere haarkwaliteit
Om de overlevingskans van de haren nog verder te vergroten, kun je kiezen voor de PRP techniek waarbij de groeifactoren uit het eigen bloed worden toegediend. De afkorting PRP staat voor “Platelet Rich Plasma”, oftewel de groeifactoren uit het eigen bloed. Groot voordeel is dat deze de kwaliteit van zowel het getransplanteerde als ook het nog aanwezige haar verbeteren. Dun haar wordt dikker, bestaande haren worden steviger en nieuwe haargroei wordt gestimuleerd. De behandelformule voor een succesvol resultaat. Ook als je geen haartransplantatie ondergaat, maar alleen dun haar en haaruitval wilt verminderen. 

Heel natuurlijk
Wat houdt je tegen? Van de haartransplantatie  zelf voel je nagenoeg niets. Je wordt plaatselijk verdoofd. Terwijl de expert bezig is, kun je een film kijken, werken op je tablet of gewoon slapen. En omdat het zorgvuldig haartje voor haartje gebeurt, ziet het er heel natuurlijk uit. Ook zijn er geen littekens zoals bij oudere methodes nog wel eens het geval was.

Het groeit weer
Kun je je ‘nieuwe’ haar gewoon wassen? Groeit het weer? Moet je naar de kapper? Ja. Het eindresultaat van de getransplanteerde haren oogt natuurlijk en is permanent. Binnen de eerste drie maanden zullen de getransplanteerde haartjes beginnen met groeien. Het duurt tien tot twaalf maanden voordat het uiteindelijke resultaat volledig zichtbaar is. Het Medisch Laser Centrum geeft al haar cliënten een garantie op de getransplanteerde haren.

← Terug naar overzicht artikelen